Tallers Masculinitat

Replantejar-se la visió heteronormativa de la masculinitat a través del rap i el hip-hop

Els joves de Terrassa tindran l’oportunitat de treballar en grup i de forma vivencial l‘impacte de l’estereotip de masculinitat a través del rap i el hip-hop de la mà dels serveis de Polítiques de Gènere i Joventut. L’Ajuntament, doncs organitza dos tallers enfocats a les noves masculinitats alternatives per a joves.

La primera sessió serà el proper 13 de juny de 18h a 21h i estarà adreçada als joves que participen de forma habitual en el projecte Districte Jove 6. La segona, es durà a terme el 20 de setembre de 16.30h a 19.30h. Estarà oberta a tots els joves de la ciutat. Per aquesta ocasió s’obriran les inscripcions a principis de setembre. Ambdues sessions aniran a càrrec de l’entitat Ulleres per esquerrans i de l’artista educatiu Erol Urbà.

Els tallers ‘Beating masculinitats’ aproximaran els joves a prendre consciència del propi poder social i del seu impacte. Ho faran a través del hip-hop i el rap, amb l’objectiu de poder expressar un discurs i posicionament com a homes respecte les noves masculinitats. Es vol, doncs, poder començar a fomentar l’expressió i la creació d’un discurs col•lectiu que no només repensi i deconstrueixi la masculinitat hegemònica, sinó que produeixi art posicionat.

Terrassa, com a ciutat feminista, treballa fermament, així  amb l’objectiu de la no discriminació i la desigualtat per qüestions d’identitat i expressió de gènere. Aquests dos tallers formen part de la nova línia de treball sobre masculinitats alternatives, per la qual aposta el Servei de Polítiques de Gènere.

[Font imatge: Ulleres per Esquerrans]