MÚTUA edifici

Reprenen les visites de familiars a pacients No Covid-19 ingressats a Mútua

A partir de d’aquest dijous 28 de maig, l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) permetrà l’accés de les visites de familiars i cuidadors a pacients No Covid-19 ingressats al centre. En aquesta primera fase de la desescalada, l’HUMT ha adaptat la normativa de visites a les mesures d’higiene i prevenció amb l’objectiu d’evitar contagis i, al mateix temps, permetre que les persones ingressades puguin visitar als seus familiars.

En conseqüència, els requisits per poder dur a terme les esmentades visites seran els següents: únicament es permetran les visites a les plantes sense pacients Covid-19, cada pacient podrà designar com a màxim, dues persones que podran fer les visites (per evitar la rotació  d’acompanyants no es permetrà cap canvi de persones autoritzades durant l’ingrés), cada pacient només podrà rebre una visita al dia d’una de les persones autoritzades i l’horari serà entre les 13 i les 18h. A més quan l’acompanyant vagi a visitar el pacient, haurà de passar per recepció i comunicar les dades, tant a l’entrada com a la sortida. Alhora les visites han d’usar obligatòriament mascareta quirúrgica i fer higiene de mans amb solucions hidroalcohòliques a l’arribar a l’hospital i al sortir-ne. A més durant l’estada a l’hospital hauran de romandre a l’habitació del pacient i evitar transitar per les sales comunies i passadissos.

De moment a Urgències no podran entrar visites en aquesta fase del desconfinament. La Unitat de Cures Intensives obrirà el seu horari de visites de 13.30 a 15:30h amb les mateixes condicions que la resta de visitants. L’àrea de Salut Mental obrirà el seu horari de visites de 16 a 18h, a la sala de parts es permetrà un acompanyant de la dona embarassada i que aquest l’acompanyi durant l’ingrés. En el cas dels infants, un dels progenitors podrà acompanyar-los durant el seu procés assistencial. No està permesa la visita a pacients Covid-19, exceptuant aquelles situacions d’acompanyament a final de vida

Mútua recorda que encara ens trobem en fase de transmissió comunitària i per tant s’han d’abstenir d’anar a l’hospital les persones amb signes i símptomes d’infecció respiratòria o en cas de sospita de contacte amb malalt de Covid-19.