Novajazzcava

Figures internacionals i de renom a la nova temporada de la Nova Jazz Cava

El divendres 6 d’octubre  s’inaugurarà la Temporada Estable 23-24 de la Nova Jazz Cava. Ho farà amb el concert de la formació Smack Dab, una proposta energètica que combina qualsevol gènere que tingui el groove com a element d’unió. Sota el suggerent nom de “Supertralla”, Oriol Vallès (trompeta), Joan Casares (bateria), Lluc Casares (saxo tenor), Joao Pedro Coelho (piano) i Pau Sala (contrabaix) asseguren una arrencada d’alt nivell creatiu.

El primer trimestre de la nova programació inclou músics de diverses procedències amb motivacions estil·lístiques variades. El viatge entre Europa i Àfrica que proposa el talentós saxofonista Gaël Harellou forma part de l’última aventura sonora del compositor francès amb els ritmes Maloya de les Illes Reunion.

El so del baix elèctric de Matías Mínguez que quedava plasmat a “Buzz”, el treball més recent del músic argentí establert a Barcelona, també arribarà a Terrassa. Acompanyat de músics amb contrastada experiència, desgranarà els potents ritmes de les seves noves composicions on la fusió de ritmes n’és el principal motor.

Debuts internacionals a Terrassa

La temporada estable comptarà amb músics internacionals, com el doble debut a Terrassa del trompetista suec Anders Bergcrantz i del contrabaixista irlandès Dave Redmon per descobrir l’art del trio europeu, amb la rítmica de l’experimentat bateria Gonzalo del Val.

Figura destacada de les sonoritats Jazz&Brasil, el premiat bateria Edu Ribeiro farà parada a Terrassa per primera vegada acompanyat del seu trio brasiler: Vinicius Gomes (guitarra) i Samuel Passos (contrabaix).

Nascuda a Indianapolis (EUA) i resident a París, la vocalista i compositora Sylvia Howard ha actuat arreu del món al llarg de les tres darreres dècades. Recolzada en aquesta ocasió pel quartet del saxofonista Toni Solà farà el seu debut a Terrassa.

La combinació de noms com Abe Rabade (piano), Pablo M. Caminero (contrabaix) i Gonzalo Del Val (bateria) és garantia de qualitat i tècnica instrumental. Sigui en projectes com a líders o com a sidemans, els tres músics ibèrics també oferiran un concert a Terrassa.

La nova Temporada Estable coincideix amb la celebració del 30è aniversari de la Nova Jazz Cava, inaugurada el 24 de febrer de 1994.