Representants del Bages i del Vallès Occidental reclamen a Foment millores urgents a la R4

Un xoc frontal entre dos trens divendres al vespre a l’alçada de Castellgalí, el descarrilament d’un comboi de la mateixa línia a Vacarisses fa poc més de tres mesos i, ara, els usuaris denuncien a través de les xarxes un altre punt negre: un esvoranc que descalça la via a Viladecavalls. Les incidències però, són diàries perquè totes les línies de rodalies de Renfe de Barcelona (inclosa la R4) han registrat aquest matí de dijous retards de 30 minuts per una avaria que afectava el sistema de senyalització. La circulació s’ha anat normalitzant a partir de les 12 del migdia.

La necessitat de millores urgents en la R4 de Renfe ha unit una cinquantena d’alcaldes i alcaldesses de la comarca del Bages i altres poblacions per on circula aquesta línia, agents socials i econòmics. En representació de Terrassa i de la comarca hi ha assistit, Amadeu Aguado, tinent d’alcalde i vicepresident del consell comarcal del Vallès Occidental.

S’han concentrat a l’estació de Manresa aquest dimecres a la tarda en senyal de protesta. Han començat amb un minut de silenci en record a la maquinista que va morir en l’accident de divendres.

Els representants del Consorci Viari de la Catalunya Central i els alcaldes de les comarques afectades reclamen un calendari concret d’actuacions a Foment i una reunió amb el ministre urgent, en el termini màxim de 15 dies. Volen que es concretin les inversions necessàries en aquesta infraestructura per tal que sigui segura i competitiva.