Representants i promotors demanen als ajuntaments que posposin els actes culturals en comptes de suspendre’ls

L’Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) ha compartit avui un manifest on reclama als ajuntaments que deixin de cancel·lar els actes culturals i passin a posposar-los. La petició concreta és que els espectacles s’ajornin a dates d’aquest 2020 i que, si això acaba resultant impossible, es pagui igualment als artistes en concepte d’indemnització. L’actual estat d’alarma ha obligat a suspendre tots els actes multitudinaris i des de l’entitat es demana ajudar el món de la cultura en comptes de desatendre’l. És per això que el manifest també afirma que els governs municipals haurien de mantenir les partides pressupostàries destinades a cultura i festes. ARC demana a alcaldes i regidors que tinguin en compte la situació econòmica dels artistes que ara mateix veuen impossible dur a terme la seva feina, recordant també que ara mateix molts d’ells estan regalant la seva música, tant des dels balcons com a través d’internet.

A Terrassa, de moment l’estat d’alarma ja ha obligat a suspendre la Festa Major, l’Espai Vapor i el Primavera Roc Festival, així com les festes majors de l’Antic Poble de Sant Pere i de Ca n’Aurell. Sí que s’han ajornat, per ara sense data, el Festival Jazz Terrassa, la Culturassa i els concerts de la Casa de la Música. El nou festival Maleducats, impulsat pel raper Lildami i previst inicialment pel 9 de maig, encara té previst celebrar-se el 18 de juliol.

El manifest promogut per ARC compta amb el suport de l’Acadèmia catalana de la música, Cultura en lluita, l’Associació catalana d’intèrprets de música clàssica, l’Associació de músics de jazz i música moderna de Catalunya, l’Associació de músics de Tarragona, l’Associació de músics professionals de Catalunya i la Societat de blues de Barcelona. També es possible adherir-s’hi individualment. L’etiqueta a les xarxes és #laculturanoessuspenesprorroga.