Representants institucionals fan una crida a fer-se les proves PCR per frenar la cadena de contagis

Una llarga cua de persones esperava, ja des de primera hora d’aquest divendres, per fer-se les proves PCR a la carpa instal·lada a la plaça de la Cultura. El dispositiu del Servei d’Emergències Mèdiques no ha deixat de realitzar testos durant tot el matí a bon ritme, amb l’objectiu de detectar la màxima quantitat de casos asimptomàtics. Representants institucionals de diversos àmbits han visitat la unitat sanitària per comprovar el seu funcionament, tot fent una crida a la ciutadania resident entre les zones més afectades perquè no dubti a fer-se les proves. A les 12 del migdia ja s’havien fet al voltant d’uns 265 testos.

Es tracta d’una prova pilot implementada també a altres localitats vallesanes i dirigida sobretot a la població d’entre 15 i 45 anys. A Sabadell i Ripollet, la mesura s’ha posat en marxa al llarg d’aquesta setmana i entre les dues ciutats ja s’hi han fet unes 1.300 proves PCR. A Terrassa s’espera que s’hi realitzin uns 3.000 testos fins aquest proper dilluns. En aquest sentit, les autoritats sanitàries destaquen la importància de detectar els casos asimptomàtics i mantenir el control de totes les persones que han estat en contacte estret amb algun cas infectat.

Totes les persones que s’hagin fet la prova PCR rebran el resultat en un període de 48 hores. En cas negatiu, els arribarà un missatge SMS, mentre que si estan infectats se’ls contactarà per trucada telefònica i obtindran les indicacions sobre els protocols que hauran de seguir.