Repunt de covid als carrers i a les escoles; calma als hospitals

Lleuger repunt dels indicadors epidemiològics a Terrassa. Durant l’última setmana, el risc de rebrot ha augmentat dels 46 als 106 punts i la velocitat de propagació del virus ha passat de 0,78 a 1,71. Això significa que la pandèmia torna a estar en fase de creixement i per tant, cal extremar les mesures i no abaixar la guàrdia.

Pel que fa a l’arrencada del curs escolar, aquest divendres a Terrassa hi havia un total de 20 grups confinats. El col·legi més afectat és el Vedruna Vall, que actualment té 15 grups d’alumnes apartats del centre educatiu.

Millors notícies arriben per part dels centres sanitaris terrassencs, amb la xifra més baixa d’hospitalitzats des de l’inici de la pandèmia. A dia d’avui, entre Mútua i el Consorci Sanitari atenen 10 malalts de covid, dels quals només 2 estan a la Unitat de Cures Intensives.

A Terrassa, el 74% de la població ja ha estat vacunada amb la pauta completa. És a dir que prop de 166.000 terrassencs i terrassenques haurien rebut ja les dues dosis. D’altra banda, unes 5.000 persones més estan a l’espera de rebre la segona punxada i completar així el procés de vacunació.

Des de l’inici de la pandèmia, a Terrassa un total de 27.115 persones han estat infectades pel virus i, d’aquestes, 568 han acabat perdent la vida. A nivell de Catalunya, la xifra de defuncions està a punt d’arribar a les 24.000 víctimes mortals.