Repunta la xifra d’abandonaments de gossos i gats que recorda l’època prepandèmia

La Cata ja es troba a terres valencianes amb el Black, el seu nou company a casa. Com la Minnie o la gateta Pandora, han tingut la sort de ser tres dels inquilins del Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Terrassa adoptats aquest estiu.

Malgrat que han trobat una nova família, els responsables del centre lamenten que les xifres d’abandonaments i d’adopcions tornen a assimilar-se al període prepandèmia. Especialment en els gats, degut a l’ampli nombre de colònies que hi ha a la ciutat. Només amb els resultats comptabilitzats durant aquest primer semestre del 2021, s’ha incrementat la xifra d’entrades i s’han estancant les sortides.

I el patró d’abandonaments i d’adopcions cada cop són més clars, sobretot en els gossos. Augmenten les entrades al centre dels anomenats potencialment perillosos i els que no ho són marxen esglaonadament.

Davant d’un estiu amb onades de calor extremes, s’aconsella evitar treure els gossos en les hores de major exposició solar i que no falti ni aigua ni menjar. Ser major d’edat i, sobretot, ser molt responsable, són dos dels requisits per ser pare o mare adoptius d’aquests companys de viatge.