Repunten els contagis i els ingressats per covid als hospitals de Terrassa

Els indicadors epidemiològics demostren que el virus ha revifat i la pandèmia torna a atacar amb força. Durant els últims sis dies, des del passat dimarts, a Terrassa s’han detectat 611 nous casos positius i el recompte de contagis acumulats ja supera els 29.000. És l’increment intersetmanal més alt dels últims mesos, concretament des de finals de juliol.

Una altre clar indicatiu d’aquesta sisena onada és el risc de rebrot, que, tot i haver baixat lleugerament, continua a nivells molt elevats. Actualment, aquest índex és de 541 punts a Terrassa i de 517 al conjunt de Catalunya. Per contra, una de les poques bones notícies és que la xifra de defuncions es manté invariable des de ja fa 6 setmanes, amb un total de 573 morts terrassenques des de l’inici de la pandèmia.

D’altra banda, els que més estan notant el nou repunt de contagis són els hospitals de la ciutat. Entre Mútua i el Consorci Sanitari atenen a dia d’avui 61 malalts de covid. La xifra ha crescut de manera considerable, amb 19 pacients més que dimarts passat. Els malalts greus ingressats a la UCI o a semicrítics pugen fins als 11, mentre que els hospitalitzats a planta són ara un total de 50.

Pel que fa a la vacunació, a Terrassa ja hi ha un 77% de la població amb les dues dosis. D’entre totes aquests persones, unes 30.000 ja s’han vacunat per tercera vegada. Aquest dimecres s’inicia la campanya per imunitzar els infants de 5 a 11 anys. El Departament de Salut ha anunciat aquest dilluns que ja es pot demanar cita prèvia per sol·licitar la vacuna per a aquesta franja d’edat.