Residus Vallès celebrarà el Dia del Medi Ambient amb activitats virtuals durant tota la setmana

Coincidint amb la setmana del Dia Mundial del Medi Ambient, que es celebra el proper 5 de juny, Residus Vallès ha programat una sèrie d’activitats virtuals per conscienciar sobre els valors de la natura. Sota el lema “És l’hora de la natura”, cada dia -de dilluns a divendres, a les 5 de la tarda-, els usuaris podran gaudir sense sortir de casa seva d’un taller o d’una activitat on-line amb una temàtica relacionada amb la gestió dels residus, la reutilització o el reciclatge.

El programa d’activitats arrencarà dilluns, 1 de juny, amb un taller de reciclatge d’oli de cuina en sabó per la roba. L’endemà, dimarts, es farà una xerrada on-line titulada “Aprèn a fer compostatge a casa”. Dimecres es durà a terme un taller de reutilització de les càpsules de cafè per a finalitats artístiques i decoratives. El penúltim dia, dijous, es narrarà un conte infantil sobre compostatge anomenat “Vull ser una flor”. Finalment, la setmana dedicada al Dia del Medi Ambient acabarà el mateix divendres 5 de juny amb una sessió informativa sobre separació de residus i resolució de dubtes.

El president de Residus Vallès, Nil López, assegura que “cada any hem volgut en aquestes dates incidir en la relació entre una bona gestió dels residus i la cura del medi ambient. Enguany volem seguir fent-ho, encara que a distància, amb un programa d’activitats virtuals, gratuïtes i obertes a tota la ciutadania. Creiem que des de casa també podem aprofitar aquests dies de confinament per adquirir nous i bons hàbits”. El president afirma que “estem convençuts que la sortida de la crisi post-Covid vindrà molt marcada per les polítiques ambientals i per una recuperació responsable ambientalment. És hora de fer passes decidides en aquest camí”.

Les activitats estan pensades per a un públic familiar i per a persones interessades en la matèria o que vulguin canviar hàbits per una societat més sostenible. Es faran a través e la plataforma ZOOM que permet la interacció dels assistents. Caldrà fer inscripció a través d’aquest enllaç.