Restaurants i botigues, a punt per reobrir amb limitacions

Aquest dilluns Terrassa entra de ple en la Fase 0 del pla de desescalada que el govern espanyol ha elaborat per anar desactivant el confinament de manera gradual. Això significa que molts establiments podran tornar a funcionar, tot i que amb diverses limitacions respecte com ho feien abans de l’estat d’alarma.

Les botigues de menys de 400 metres quadrats podran obrir, però a l’interior només hi podrà haver un client per dependent i havent demanat cita prèvia. Cal una mampara de separació entre dependent i client i s’ha de respectar l’espai interpersonal de dos metres. L’establiment, a més, s’haurà de desinfectar dues vegades al dia. En el cas de les botigues de roba i calçat, també s’hauran de desinfectar després de cada ús les peces que s’emprovin.

A les perruqueries i centres d’estètica serà obligatori l’ús de la mascareta tant per part dels clients com dels perruquers.

Pel que fa als establiments de restauració, podran començar a servir menjars a domicili. En el cas de Terrassa només cal fer un tràmit: complimentar la declaració de responsabilitat disponible a la Seu Electrònica de l’Ajuntament.

Tots els negocis, siguin del tipus que siguin, hauran de prioritzar l’atenció a les persones majors de 65 anys, dedicant-los franges horàries concretes com per exemple fan els supermercats.

Per saber quins comerços terrassencs tindran obert i en quin horari, l’Ajuntament va habilitar fa uns dies el web botiguesobertes.terrassa.cat, on es pot fer recerca de fins a 75 tipus concrets d’establiment.