Restriccions de trànsit i modificació dels itineraris dels busos a la plaça del Doré per les obres de reparació del ferm

Des del 26 al 28 de març i coincidint amb les vacances escolars en motiu de Setmana Santa, l’Ajuntament de Terrassa ha programat l’inici de la segona fase de les obres de reparació del ferm a la part Est de la plaça Doré.

L’execució de les obres comportarà el tall parcial del trànsit a la plaça Doré, així com la modificació dels itineraris de les línies d’autobusos fins la seva finalització. Les línies 3, 5, 6 i 12 (direcció Nord) pujaran pel carrer d’Arquímedes, mentre que les línies 1 i 4 (direcció Est) circularan per la Rambleta, el carrer de Torres i Bages i la carretera de Rubí i, per últim, la línia 9 (direcció Nord) canviarà la seva ruta i pujarà pel carrer d’Avinyó i la Rambla d’Ègara.

Aquest punt és un dels més transitats i hi passen uns 50.000 vehicles els dies laborables. És per aquest ús intensiu que s’ha produït el deteriorament del paviment. Amb aquesta intervenció es completarà la millora d’un dels punts més transitats de la ciutat,  com és el procedent de la sortida Terrassa Centre, tant des de la C-58, com des de la C-16.

El projecte, que s’emmarca dins el programa Terrassa Barris en Marxa de millora de l’espai públic 2018, preveu l’anivellament del sòl, el reasfaltat de la via i el repintat de la senyalització horitzontal actual. Els treballs han estat adjudicats a l’empresa Asfaltos Augusta SL i tenen un pressupost de 56.870 euros (IVA inclòs).

L’Ajuntament recomana circular per les rondes i carrers alternatius per tal d’agilitzar i donar fluïdesa a la circulació de vehicles. Així, doncs, el trànsit d’entrada a Terrassa procedent de les autopistes C-58 i C-16 que es dirigeixi a l’Oest i al Nord de la ciutat pot utilitzar la Ronda de Ponent, agafant-la mitjançant el carrer de les Navas de Tolosa. D’altra banda, els vehicles que circulin per la carretera de Martorell en direcció Est i que no podran passar per la plaça del Doré tenen l’alternativa de circular pel carrer d’Edison i utilitzar l’eix definit pels carrers del Pintor Torres, Gasòmetre i Prim. Una altra opció és fer servir la Ronda Sud per la variant de la N-150. Aquesta actuació ha estat comunicada al veïnat i a les entitats de les zones afectades.