COMERÇ bosses

RETAILcat condemna l’agressió d’un manter a un turista

RETAILcat condemna l’agressió que dimecres va patir un turista americà al centre de Barcelona, per part d’un manter. Tot sembla indicar que el turista defensava una dona que demanava passar amb un cotxet de nadó per la vorera, ocupada pels manters.

Segons RETAILcat, que representa 35.000 establiments comercials de Catalunya i de la qual forma part la Cecot, “ni Barcelona, ni cap ciutat, no pot permetre ser ocupada d’aquesta manera envaint espais públics, voreres, passeigs, estacions de metro,… ” Segons la Unió de retails de Catalunya, “a més de vendre productes falsificats i de dubtós origen, sense cap mena de garantia pels compradors, ocupen la via pública i no paguen cap tipus d’impost”.

“No entenem a qui beneficia deixar-los actuar amb total impunitat”, afirma Joan Carles Calbet, president de RETAILcat. “L’agressió d’ahir és la gota que fa vessar el got. Exigim un actuació rápida i contundent de l’administració per resoldre d’una vegada per totes aquest tema”.

RETAILcat forma part de Independent Retail Europe, organització que agrupa entitats del retail a Europa. “Ens han confirmat que aquest fet només es produeix a les zones on l’administració és excessivament laxa i permissiva. A la majoria de ciutats europees, això no passa”, confirma Calbet.