RETAILcat exigeix al govern espanyol ajudes directes i immediates per al comerç i la restauració

RETAILcat ha participat aquest dimarts a la Comissió d’Indústria, Comerç i Turisme del Congrés dels Diputats on ha denunciat la inacció del Govern espanyol en la creació d’ajuts directes dirigits als sectors del comerç i la restauració. L’entitat també ha criticat els criteris restrictius i discriminatoris que contemplen les poques mesures de suport que s’han dictat des de Madrid.

“L’Estat és qui recapta el 95% dels impostos i qui té la capacitat per a endeutar-se” ha manifestat el president de RETAILcat, Joan Carles Calbet, que ha afegit que: “Per tant és el Govern central qui disposa, també, dels recursos, encara que, ara per ara, no ha fet arribar ni un euro en forma d’ajudes directes a les empreses del sector del comerç, com si han fet els governs d’altres països d’Europa o, fins i tot, la Generalitat de Catalunya, malgrat els seus limitadíssims recursos econòmics”.

Malgrat que les competències de comerç són de les comunitats autònomes, RETAILcat considera que davant la situació excepcional que estem vivim, és el Govern central l’únic que té capacitat per cobrir l’envergadura de les ajudes que necessita el sector. A més, demana una reconsideració de les condicions actuals dels ERTES, que es puguin allargar més enllà de finals de maig i no es penalitzin els ajustos de plantilla. Per donar liquiditat a les empreses proposem la reducció temporal del IVA, com s’ha fet a Alemanya i/o reduccions d’impostos com l’IRPF o l’Impost de Societats.