Retirada de 3.500 quilos de residus de les rieres de la ciutat

L’Ajuntament retira més de 3.500 quilos de residus de les rieres de Les Arenes, Palau, Rubí i Torrent Mitger, gràcies al darrer conveni signat amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). El confinament provocat per la Covid-19 i les pluges d’aquests darrers mesos han contribuït a la millora ecològica de les rieres i torrents que travessen el terme municipal de Terrassa, ja que hi ha més aigua i menys escombraries. També hi ha ajudat l’acció de l’equip de treball que en els darrers sis mesos, confinament a banda, ha treballat en els plans d’ocupació, subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació, el SOC, destinats a la neteja de residus a les rieres.

Aquest equip, format per un oficial i tres operaris, ha finalitzat aquesta setmana el seu treball i ha retirat més de 3.500 quilos de residus, principalment papers, llaunes de begudes i bosses de plàstic. Un material de rebuig lleuger, però molt voluminós. D’altra banda, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), de la Generalitat, iniciarà la propera setmana la retirada de vegetació, terres i d’arbres caiguts a la llera de la riera de Gaià, des del pas del camí de Can Font cap a aigües avall, en el marc dels treballs de neteja i manteniment derivats dels danys que va ocasionar el temporal Glòria, que va afectar Catalunya entre el 20 i el 23 de gener de 2020.

A partir d’ara, el conveni de col·laboració signat digitalment aquest mes entre l’Ajuntament de Terrassa i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) permet tirar endavant els treballs tècnics de redacció que permetin minimitzar el risc d’inundació a la riera de Les Arenes, al seu pas pel terme municipal de Terrassa. L’acord preveu destinar conjuntament fins a finals de l’any 2021, 23.000 euros per a la redacció del projecte constructiu. Es tracta de dos projectes. D’una banda, el que contempla millores puntuals de l’endegament, en el punt situat entre els ponts de Sant Llorenç i de Navarra i de l’altra, la reparació puntual de l’endegament de la riera, aigües amunt de la rotonda dels Bellots.

Una vegada definides les actuacions previstes se subscriurà un nou conveni per a definir el finançament i l’execució de les obres. Aquest darrer conveni és fruit de l’acord marc subscrit, on es recollien fer cinc actuacions a les rieres de les Arenes i del Palau. D’aquest conveni original ja s’han executat les tres primeres actuacions i, amb aquest nou acord, es defineix la redacció dels projectes constructius de dues restants.