Retiren provisionalment la verge de Montserrat del Raval

“La Moreneta” ha presidit el Raval de Montserrat des del 1947, ubicada a la façana de la casa de la família Bosch de Basea. Aquest dijous al migdia, ha estat retirada del seu emplaçament habitual perquè l’edifici s’enderrocarà a partir d’aquest proper dilluns.

Els treballs s’han fet sota l’atenta mirada de 3 generacions de la família dels propietaris que no han residit mai a la casa ni a Terrassa. Els sogres de la senyora Magda Cuscó van ser els últims de la saga que van viure-hi.

Ella mateixa i la seva filla expliquen, per a tranquil•litat de tota la ciutadania, que un cop estigui restaurada i el nou edifici acabat, la verge tornarà al seu lloc.

Es calcula que els treballs de demolició acabaran a finals de novembre i el nou immoble es començarà a construir a principis d’any.

El projecte, de les finques Llaberia-Puigbó, contempla 3 locals comercials als baixos i 12 pisos de lloguer. L’aspecte de l’edifici serà similar a l’actual pel que fa a volum, alçada i obertures. La façana conservarà la verge, les ferreries i els balcons. Es volen restaurar també, si és possible, dues portes interiors i les rajoles hidràuliques.

No és un edifici catalogat però s’està tractant com si ho fos per conservar els elements més significatius. La família creu que el nom de Casa Gros ve per part d’un els últims llogaters.