Retiren un rusc de vespa asiàtica d’un arbre del barri de Guadalhorce

Una empresa especialitzada ha retirat d’un arbre el rusc de vespa asiàtica que havia aparegut al carrer Guadiana, al barri de Guadalhorce i que Bombers i Policia Municipal van detectar a inicis de setmana. La retirada del rusc es va fer aquest dimecres al vespre en una operació en la que es va tallar per motius de seguretat la circulació dels vehicles i vianants.

La vespa asiàtica és una espècia invasora que va arribar a Europa per França el 2004. Es diferencia de les vespes autòctones pel seu color fosc i una franja groga a l’abdomen. No és més agressiva per a les persones, però sí que ataca les abelles.

A Catalunya ha proliferat, sobretot, a les comarques gironines. A la Garrotxa els apicultors han posat el crit al cel perquè posa en perill els ruscos autòctons d’abelles.

El Departament d’Agricultura ja va confirmar ara fa quatre anys la presència de vespa asiàtica al Vallès. Els agents rurals van detectar els primers exemplars d’aquest insecte a Vacarisses. També a Terrassa es va detectar a Terrassa el primer rusc de vespa asiàtica. Va ser al juliol 2017 en una empresa del polígon industrial de Can Parellada.