Retrospectiva del pintor i gravador Josep Badia, a la Sala Paüls

El pintor i gravador Josep Badia torna a exposar a Terrassa, la ciutat on va viure la seva infantesa i on es va formar com artista. La Sala Paüls reprèn l’activitat després de les vacances amb una retrospectiva d’aquest autor de 95 anys.

Badia és una figura rellevant a la història cultural i artística de la ciutat durant els últims 50 anys i és coetani de Floreal Soriguera, Salvador Alavedra o Josep Vallès, entre altres.

La mostra, que es va inaugurar divendres (dia 2) i es podrà visitar fins al 30 de setembre, se centra en la pintura i el gravat. Aquesta darrera disciplina és la seva passió perquè pot expressar la seva visió íntima del món expulsant els seus dimonis.

Aquest artista figuratiu té una visió estètica pròpia. Integra les figures enigmàtiques de forma magistral en ambients onírics i transcendents, inspirats en els paisatges secs de la comarca del Priorat.

La retrospectiva és una tria de diferents moments de la seva llarguíssima trajectòria.  Una mostra representativa del seu valor tant a nivell local, com nacional o internacional.

L’exposició, que porta per títol «De l’artista per l’artista i per amor a l’art», es complementa amb les escultures de la seva filla, Àngels Badia.

La sala del carrer Salvador Busquets obre dilluns, dimarts, dimecres, divendres i dissabte de dos quarts de 8 de la tarda 9 del vespre. Diumenge, de 12 del migdia a dues de la tarda. Els dijous, està tancada.

Josep Badia 8 Josep Badia 7 Josep Badia 6 Josep Badia 5 Josep Badia 3 Josep Badia 2 Josep Badia 1