Càmeres de videovigilància a la Rasa i dispositiu conjunt amb els Mossos a partir de divendres

Aquest divendres l’Ajuntament instal·larà al carrer de la Rasa la primera càmera de videovigilància destinada a augmentar la seguretat. L’equip de govern ja contemplava la mesura per més endavant però n’ha accelerat la implementació arran dels episodis de violència d’aquest cap de setmana, un d’ells a la mateixa Rasa.

Precisament per aquests fets el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, s’ha reunit aquest dimarts a l’Ajuntament amb l’alcalde Jordi Ballart. Tots dos han acordat implementar a Terrassa, i també a partir de divendres, un dispositiu d’actuació conjunta entre la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra. Amb aquesta mesura es pretén crear un clima de confiança i tranquil·litat alhora que s’incrementa la sensació de seguretat. La presència policial serà més notòria, especialment a les zones amb més concentració de gent a les nits, sent un element dissuasori de baralles, agressions i robatoris amb força.

Ballart i Elena seguiran explorant vies de col·laboració entre les dues administracions en matèria de seguretat. L’alcalde també ha demanat al conseller celeritat en les investigacions de les agressions del cap de setmana i confia que aviat se’n detinguin els autors.

A banda de les càmeres a la Rasa que s’instal·laran divendres, l’Ajuntament en posarà properament en altres indrets, encara per concretar, per reforçar la seguretat. Diverses àrees d’aportació de residus ja tenen, des de finals d’any, càmeres per detectar comportaments incívics i sancionar els infractors.

Una altra mesura prevista per l’executiu municipal, les càmeres unipersonals dels agents de la Policia Municipal, no es podrà posar en funcionament fins tenir l’autorització de la Comissió de Videovigilància de Catalunya.

Paral·lelament el govern municipal mantindrà els punts d’informació i conscienciació per un oci responsable, reforçant-los amb educadors socials per arribar a més població jove.