Reyes Estévez: ” Se li està perdent el respecte a les distàncies llargues”

Reyes Estévez porta trenta anys dedicant-se a l’atletisme. Campió europeu dels 1500, bronze al mundial d’atletisme, olímpic i amb una extensa carrera internacional, el corredor de Cornellà de Llobregat vol aprofitar tota aquesta experiència per transmetre-la als que s’inicien.

Aquest dimecres ha estat convidat per la Mitja Marató de Terrassa i Caixabank a una xerrada i un entrenament en el que ha donat consells a aquells runners que aquest diumenge participaran a la Mitja de Terrassa o a la Santi Centelles. L’atletisme ha tingut un boom popular que ha portat a corredors a practicar-lo, de vegades, de forma irresponsable.

Estévez ha fet una repàs als aspectes bàsics que tot corredor ha de tenir en compte: revisió mèdica, com començar a córrer, la planificació de l’entrenament i l’alimentació. També ha posat èmfasi en la importància d’una bona tècnica de carrera, imprescindible per economitzar esforços, i la tonificació musucular.

Abans d’una prova com la Mitja, Estévez recomana descansar els dos dies anteriors, ingerir una bona quantitat de carbohidrats, assegurar la hidratació i no canviar les rutines matutines el dia de la cursa.