En prealerta el Pla d’Emergència Municipal per l’alt risc de pluges a partir de les 8 del vespre

Davant les previsions meteorològiques anunciades pel Servei Meteorològic que ens poden afectar en les properes hores, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, posa en situació de prealerta el Pla d’Emergència Municipal per pluges intenses.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Inuncat per la previsió del Servei Metereològic per a la propera nit i matinada de pluges intenses. Unes precipitacions que podrien deixar grans quantitats d’aigua sobretot a les comarques del litoral i del prelitoral de Barcelona. A Terrassa el risc és alt per avui de 8 del vespre a 2 de la matinada i de risc moderat a partir d’aquesta hora i fins les 8 del matí de demà dissabte. Segons el Servei Metereològic els xàfecs més potents podrien superar el llindar dels 20 litres per metre quadrat en 30 minuts. I localment podrien anar acompanyats de tempestes amb fort vent, calamarsa, esclafits o tornados.

Ocasionalment també es podran superar els 30 o 40 litres per metre quadrat en 30 minuts, en episodis de pluja torrencial, fet que podria provocar incidències en zones urbanes per acumulació d’aigua als carrers i inundació de garatges, baixos i locals. A les comarques de Tarragona i Girona i del sud de Catalunya també s’esperen pluges però sense afectacions. De cara a dissabte i diumenge no s’anticipa cap escenari de pluges intenses. Aquest previsió coincideix amb la sortida de vehicles del cap de setmana per això Protecció Civil recomana circular amb precaució en els trajectes afectats per l’episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.