Rodatge Eugenio David Trueba Parc Audiovisual Pac Saben Aquell

Roden al Mas Viver de Torrebonica el biopic sobre la vida d’Eugenio, dirigit per David Trueba

El cineasta David Trueba acaba d’iniciar el rodatge de la pel·lícula Saben aquell, sobre la vida de l’humorista Eugenio. El biopic, que narrarà els primers anys de trajectòria d’aquest recordat narrador d’acudits, estarà protagonitzat per l’actor David Verdaguer. 

Durant l’última setmana d’abril, el Mas Viver de Torrebonica es va convertir en una de les localitzacions d’aquest film. Rodada en llengua catalana, la història compta amb la música d’Andrea Motis. Està basada en un guió de l’escriptor Albert Espinosa a partir dels llibres escrits pel fill de l’humorista, Gerard Jofra.

El llargmetratge ens transporta a la Barcelona dels anys 70. Narra la història d’amor entre Eugenio i la seva primera esposa, la Conchita, interpretada per l’actriu Carolina Yuste. La parella va començar la seva carrera musical amb un duet anomenat “Els dos”. Va ser aquest projecte, doncs, el que va portar Eugenio als escenaris, abans de convertir-se en un còmic irrepetible: tot un fenomen de l’humor underground de les sales barcelonines.

De mica en mica s’anirà construint el personatge, amb els seus atributs característics: les ulleres, la camisa negra, el tamboret, les cigarretes i el got de tub. D’aquesta manera, Eugenio es va convertir en un èxit inesperat en una Espanya deprimida que buscava riure desesperadament amb aquest singular còmic que comença tots els seus acudits amb “saben aquell”.