Roger Verdaguer rep el suport de Torra i Borràs en l’inici del seu judici

El terrassenc Roger Verdaguer ha rebut aquest dimecres el suport de l’expresident de la Generalitat, Quim Torra i l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, moments abans que comencés el seu judici.

Els tres i una comitiva d’un centenar de persones, convocades per La Traca, La Coordinadora Antirepressiva de Terrassa, han anat des del Raval al Jutjat.

Roger Verdaguer va ser detingut el 28 de setembre de 2020 durant una manifestació en protesta contra la destitució del llavors president d ela Generalitat, Quim Torra. Ara, més de dos anys després, s’ha convocat el judici. Se l’acusa de desobediència i resistència a l’autoritat.

Després d’aquella protesta per la inhabilitació de Torra, els manifestants també van tallar la C-58. Un cop finalitzat l’acte, els Mossos van voler identificar-lo i ell s’hi va negar.

Ara s’enfronta a una pena-multa de 12 mesos, que significa pagar 5.400 euros o entrar a presó durant 6 mesos.

Roger Verdaguer ha explicat que no vol aportacions individuals per pagar la multa i que, si finalment l’ha d’abonar, aportarà el doble (en diners o temps) a la causa de la independència.

Verdaguer creu que la inhabilitació de Torra és una ingerència del poder judicial sobre l’executiu, que s’ha acabat amb la separació de poders i que les lleis injustes s’han de desobeir.

Per això, ha trencat els papers que el convocaven a judici i un cop a la sala, no ha reconegut l’autoritat de la jutgessa i ha marxat.

Diu que el que digui la sentència tampoc l’importa.

 

Quim I Verdaguer

Roger Verdaguer 4Roger Verdaguer 3Roger Verdaguer 2Roger Verdaguer 1