Rosa Aguado, capgròs de la Festa Major 2019

Descoberta del Capgròs 2019
El moment més esperat de la jornada ha arribat amb el descobriment del Capgròs de l’Any, elaborat i donat a la ciutat per l’artista Jordi Grau. El ball dels capgrossos de les anteriors edicions ha estat el preludi del secret més ben guardat per Festa Major. Finalment, l’actriu Rosa Aguado ha estat l’escollida com a Capgròs de l’Any 2019. És la fundadora d’Acció Teatre, posa veu a les vídues del Carnestoltes i és una de les creadores de l’espectacle de l’enterrament.

L’arribada del Drac de Terrassa al Raval de Montserrat ha estat marcada enguany per un ambient de molta calor. L’entrada del Drac de Terrassa al Raval ha donat pas a l’inici de la Festa i les activitats pròpiament culturals.

L’encesa del ciri, a la primera
Ja ha començat la Festa Major a Terrassa amb un divendres carregat d’actes, alguns dels quals ja habituals en la cita cultural, lúdica i festiva per excel·lència de la nostra ciutat. A les sis de la tarda, el Drac de Terrassa ha baixat des de la seva cova, a Sant Llorenç del Munt, fins arribar al Raval de Montserrat. Al mateix temps, i al vestíbul de l’Ajuntament, tenia lloc l’encesa del ciri per demanar bon temps. Aquest divendres no només la climatologia ha estat benèvola sinó que, a més, el fet que el ciri s’hagi encès a la primera augura que el bon temps es mantindrà durant tots els dies de la Festa Major. L’encesa, a més, ha repetit el ball al seu voltant que es va estrenar en la passada edició.

El ball del Drac ha precedit la lectura del pregó, que enguany ha anat a càrrec de l’actor i fins fa ben poc director del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa, Pep  Pla. Pla ha llegit un pregó molt marcat per l’activitat cultural de la ciutat però també amb un caire reivindicatiu, reclamant que Terrassa passi a ser zona 2 en l’àrea tarifària dels FGC.

La lectura del pregó i l’obertura oficial de la festa per part de l’alcalde, Jordi Ballart, han donat pas als balls dels Gegants, als Bastoners i als Nans de Terrassa, tots plegats acompanyats per la música dels Ministrils del Raval.