Rosa Boladeras hauria vulnerat el codi ètic de l’Ajuntament, segons un informe de la Síndica

L’agència EFE donava a conèixer aquest dilluns una possible vulneració del codi ètic per part de la regidora de Cultura, Rosa Boladeras. El motiu és la contractació del Festival Elixir quan encara no havien passat dos anys des que la regidora es va desvincular de l’entitat organitzadora. La informació està extreta d’un informe de la Síndica Municipal de Greuges, que conclou que “existeix una conducta contrària als principis i regles ètiques del bon govern“, fet que no implica, però, que s’hagi comès una il·legalitat. Aquesta qüestió, de totes maneres, l’està investigant l’Oficina Antifrau de Catalunya, on el cas ha arribat per una denúncia anònima.

La filtració de l’informe a la premsa abans que als grups municipals ha aixecat polseguera a l’Ajuntament. A la Comissió de Transparència d’aquest dimarts el tinent d’alcalde Noel Duque ha demanat una investigació per saber qui ho ha filtrat.

La presidenta de la Comissió, la regidora de Ciutadans Isabel Martínez, ha posposat el debat a la Comissió de Seguiment del Codi Ètic, que s’ha celebrat a continuació i a porta tancada.

Tant l’equip de govern com la mateixa Síndica Municipal han lamentat la filtració de l’informe. L’alcalde Jordi Ballart ha denunciat una “instrumentalització política” de la Bústia Ètica i ha recalcat que “tot el procediment de contractació” del Festival Elixirha estat legal i transparent“.