Rubí s’omple de bicicletes per homenatjar els dos ciclistes morts el passat 21 d’agost a Castellbisbal

Rubí ha donat escalf aquest dissabte a la plaça de l’Ajuntament als familiars i companys de Miguel i Jose María, els dos ciclistes morts el passat 21 d’agost per un conductor a Castellbisbal. Un atropellament que també va provocar tres ferits més.

Els dos ciclistes, que pertanyien al club ciclista de Rubí, han estat homenatjats per multitud de persones i clubs ciclistes d’arreu de Catalunya que han acudit a la concentració per solidaritzar-se amb la tragèdia de fa dues setmanes i reivindicar més seguretat pels ciclistes.

La concentració s’ha fet als voltants de l’estació de ferrocarrils de Rubí. Un cop allà els milers de ciclistes han fet una volta al poble amb un recorregut que ha acabat a l’Ajuntament, lloc on s’hi han fet parlaments i un minut de silenci.

Un matí molt emotiu on, a part de reivindicar més regulacions viàries per a que els ciclistes no se sentin i siguin tan vulnerables, també s’ha demanat justícia, sancions determinants als conductors i una pedagogia necessària a tots nivells per tal que els conductors d’altres vehicles es conscienciïn de l’amenaça que suposen per a les bicicletes i per respectar totes les normes de trànsit en vigor.

A l’atri de l’Ajuntament també hi han estat presents els familiars, que han mostrat senyes d’agraïment a totes les persones que s’han mobilitzat per recordar al Miguel i al Jose María.