Ruta pel passat, present i futur del barri de Sant Pere Nord

Aquest dissabte l’Ateneu Terrassenc ha organitzat una Ruta cultural pel barri de Sant Pere Nord. Es realitzarà una ruta, creada i dirigida per Ferran Peña, per diferents punts, on es parlarà del passat, present i futur del barri. Així doncs, es traçarà una línia evolutiva sobre la història del barri amb la col-laboració de  Mossèn Carles Milà Farnés de la Parròquia de Sant Pau i de Jaume Avalos, President de l’Associació de Veïns de Sant Pere Nord.

Les primeres cases les van construir els primers immigrats andalusos en arribar a Terrassacap el 1910. Aquest va ser l´inici del primer barri de  la ciutat integrat exclusivament per immigrats. Més endavant, als anys 20 es va començar a poblar la zona que seria l´avinguda de Jaume l, que va créixer amb la primera afluència migratòria d’abans i després de la Guerra Civil. El seu nivell de precarietat barrejava el barraquisme i les cases unifamiliars d´auto-construcció.

La iniciativa compta amb La col·laboració de l’associació de veïns del barri. El punt de trobada serà a la Ctra. de Matadepera cantonada amb carrer Doctor Calsina a les 10:30h.