Sabadell i Terrassa sumen forces per exigir a Foment que ampliï el traçat de la B-40 fins a la Ronda Oest

Jordi Ballart, considera “prioritari que la B-40 no mori en una rotonda al nord de la ciutat”. Així ho ha dit l’alcalde de Terrassa en una entrevista a l’ACN. Amb aquesta intenció, Ballart ha explicat que Sabadell i Terrassa han acordat treballar de forma conjunta per exigir a Foment que el traçat del Quart Cinturó s’ampliï “almenys” fins a la Ronda Oest sabadellenca. Una aliança que s’ha anat gestant darrerament. I és que, segons Ballart, en els últims mesos ha parlat amb l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, per arribar a un “consens” al voltant d’aquest tema. “Encara que alguns creguin que en ser del PSC podríem tenir problemes d’entesa no és així”, remarca l’alcalde. Ballart vol recuperar el traçat que es va aprovar en una reunió celebrada el 2013 al Consell Comarcal amb l’exconseller Santi Vila.

L’ampliació de la B-40 és, precisament, un dels temes que Jordi Ballart posarà aquest dimecres sobre la taula del president de la Generalitat, Quim Torra. L’alcalde té previst reunir-se amb el president al Palau de la Generalitat. De la trobada n’espera treure un front comú per aconseguir aquest objectiu. Durant la trobada, Ballart també exposarà a Torra el futur de les rieres o la inclusió de Terrassa a la Zona Tarifària 2, entre altres qüestions.

En la mateixa entrevista a l’ACN, Ballart es mostra optimista ja que ajuntaments com els de Castellar o Matadepera també hi donen suport. De la mateixa manera, l’alcalde de Terrassa reclama a Foment “celeritat” per enllestir el tram fins a Abrera dins el termini previst.