S’activa el cens universal per garantir el vot encara que hi hagi col·legis tancats

Hi haurà cens universal per garantir que tothom pugui votar. És a dir, tots els votants podran dipositar el seu vot a qualsevol centre de votació.

El govern ha anunciat, en roda de premsa que es podrà votar en qualsevol col·legi, una mesura pensada, sobretot, perquè puguin votar els ciutadans que es trobin tancat el seu punt de votació. Ho ha anunciat Jordi Turull, conseller de la presidència i portaveu del govern. El govern hauria pres aquesta decisió per garantir el dret de vot de tots els ciutadans.

La Generalitat ha assegurat que hi haurà paperetes a tots els punts de votació però que no s’han pogut reposar tots els sobres que la Guàrdia Civil hauria requisat. Per aquest motiu, Jordi Turull ha anunciat que, en cas que els sobres s’esgotin “s’accepta votar sense sobres” allà on no h’hi hagi.

El portaveu del Govern ha garantit que hi haurà paperetes suficients a tots els punts de votació, però que si alguna persona es presenta en un col·legi electoral amb la seva pròpia papereta, la podrà fer servir.