Sáez de Santamaria anuncia que el govern destinarà 400 milions a les obres del Quart Cinturó

El govern espanyol ha anunciat que destinarà 400 milions d’euros a les obres del Quart Cinturó, en concret, al tram de 35 quilòmetres comprès entre Terrassa i Granollers. Ho ha dit la seva vicepresidenta, Soraya Sáez de Santamaria, en la seva intervenció a la ‘Nit de la Logística’, celebrada a Barcelona.

El Ministeri de Foment ha adjudicat el contracte de redacció de l’estudi informatiu per a la construcció de l’autovia B-40 entre aquests dos punts, por un import de 1,14 milions. Aquest document analitzarà les possibilitats de traçat, connexió i explotació.

Les darreres declaracions del govern sobre el futur de la B-40 les va fer el president Mariano Rajoy el passat mes de març. En aquell moment va anunciar que el tram pendent del Quart Cinturó entre Abrera i Terrassa entrarà en servei d’aquí a dos anys i mig, a finals del 2019. El govern espanyol confirmava així les previsions que ja havia fet l’any passat l’exministra Ana Pastor, després del paquet d’inversions en infrastructures anunciat per Rajoy a Barcelona.

Representants de la Cecot s’han reunit amb el director general de carreteres a Madrid pel seguiment de la B-40 i la connexió de l’AP7-A2

La trobada va tenir lloc dimecres al Ministeri de Foment, donant continuïtat al compromís que la Ministra de Foment i el president de la Cecot van adquirir a principis de 2016 de fer un seguiment conjunt i sistemàtic de l’evolució de l’obra de la B-40 en el seu tram entre Abrera i Terrassa.

Segons David Garrofé, secretari general de Cecot: “Les dades dels PGE i les manifestacions públiques que ens arribaven afirmant que la data de finalització de l’obra era finals del 2019 ens van preocupar molt a la Cecot ja que fa un any la data de finalització estava prevista per desembre de 2018”.

Per la seva banda, Jorge Urrecho va manifestar als representants empresarials que la voluntat del Govern és invertir de forma significativa a Catalunya i mantenir el compromís de 2018 com a data de finalització de l’obra.

La Cecot recorda que l’impacte macroeconòmic a Catalunya de la Ronda del Vallès en aquest tram és de 252 milions d’euros. I la seva posada en funcionament suposaria un estalvi de gairebé 24 milions d’euros anuals en l’àmbit de la mobilitat.