Salt tecnològic a la policia científica dels Mossos d’Esquadra

La revolució tecnològica ha arribat als Mossos d’Esquadra. La direcció general de la policia aposta per tecnificar les diferents disciplines de la policia científica, així com per renovar els equipaments poc a poc. Així, s’ha invertit més d’un milió d’euros en tecnologia d’última generació per a la unitat de balística i de traces instrumentals.

Aquestes es consideren un referent tant nacional com internacional. Durant el darrer any, la policia científica de Mossos d’Esquadra ha realitzat més de mil estudis forenses vinculats a casos on s’han utilitzat armes de foc. S’han dut a terme estudis de les mateixes armes, de municions, comparatius d’elements balístics, trajectòries, distància i residu del tret…

La majoria dels casos en què es fan servir armes de foc són disputes entre grups criminals relacionats amb el narcotràfic, especialment de marihuana i haixix. Els nous equipaments, que s’han presentat aquest dimarts al complex central de la policia catalana, situat a Sabadell, permeten optimitzar la feina al lloc dels fets. També redueixen el temps de resposta i ajuden a disposar d’informació important des del minut 1. Així, s’incrementa l’eficàcia, es minimitzen els errors i es fa un salt en qualitat, fiabilitat i rapidesa en els estudis forenses. És a dir, amb la nova maquinària, la policia disposa de més eines per poder resoldre els casos molt més ràpid.

[Font notícia: TV Sabadell – Vallès / La Xarxa]