Salut desplega cribratges específics amb PCR als barris de Ca n’Anglada i Can Palet

El Departament de Salut ha desplegat dos cribratges amb proves PCR als barris de Ca n’Anglada i Can Palet de Terrassa per detectar malalts asimptomàtics de COVID-19. L’estudi, que va començar dimarts, es realitzarà fins al dilluns 31 d’agost i, a diferència dels realitzats en altres municipis, es dirigeix a una població diana molt específica, de vora 4.500 persones. Per aconseguir-ho, des de Salut s’envia un SMS a tots els usuaris que s’han de fer la prova on se’ls informa del dia que han d’anar. Aquells veïns que no han rebut l’SMS també estan convidats a fer-se la prova. En aquests casos, apropant-se al seu centre d’atenció primària (CAP) de referència segons el dia que toqui al seu carrer. A diferència d’altres cribratges, les PCR es realitzaran en els CAP del barri en qüestió i no hi ha límit d’edat.

El cribratge està enfocat a uns “carrers específics” on s’ha observat que hi ha més transmissió comunitària. S’han determinat aquestes zones tan concretes gràcies a “una anàlisi de la concentració de casos dels ambulatoris CAP Llàtzer, CAP Terrassa Est i CAP Sud.

Les proves del barri de Can Anglada es fan al CAP Sant Llàtzer de 8h. a 20h. els dies laborables i al CAP Sant Pere Nord durant el cap de setmana de 9h. 17h. Pel que fa al barri de Can Palet, la recollida de les PCR es realitza durant aquesta setmana al CAP Sud de 9h. a 14h i de 15:30h. a 19h.

Aquesta estratègia s’està duent a terme gràcies a la coordinació del Servei Català de la Salut, el Servei de Vigilància Epidemiològica, Consorci Sanitari de Terrassa, Mútua de Terrassa i l’Ajuntament de Terrassa.