Prohibit sortir de Terrassa el cap de setmana. Salut endureix les mesures i crida a l’aturada social

Confinament per municipis el cap de setmana. És una de les mesures per frenar la Covid-19 que ha anunciat el govern de la Generalitat aquest migdia. Salut ha aprovat un seguit de mesures més dures davant la que defineix com una “situació extremadament greu, crítica, amb més de 30.000 casos. 2.387 ingressades 434 a UCI”. També en base als indicis de descens de contagis que demostren que les mesures preses recentment tenen els seus efectes però que cal prendre’n més i de més contundents per frenar.

El confinament per municipis es tradueix en què ni dissabte ni diumenge la ciutadania de Terrassa podrà moure’s més enllà dels límits del municipi. La mesura entra en vigor el divendres a les 6am i finalitza dilluns, també a les 6am.

L’enduriment de les mesures presentades per Salut passa també per no poder entrar ni sortir de Catalunya durant tota la setmana per l’establiment d’un confinament perimetral (excepte desplaçaments justificats, laborals, cura, assitencia…). Aquest últim, però, no afectaria els desplaçaments a la feina i a l’escola. També es permeten els desplaçaments comarcals per a activitats esportives autoritzades en municipis colindants i excepcionalmenbt eks dies 31/10 i 1/11 per visitar cementiris en el marc de Tots Sants.

També s’atura l’activitat cultural i es tanquen els centres esportius, a més dels centres comercials i comerços de més de 800 m2, que tampoc podran obrir. En aquest cas, quedarien exempts els establiments d’alimentació i serveis essencials. Bars i restaurants es mantenen tancats. La Generalitat, en aquest sentit, ha aprovat un conjunt de recursos per acompanyar els sectors afectats i ciutadania de 300M€.

A nivell educatiu, es mantenen les classes presencials a primària, mentre que a secundària es planteja la possibilitat d’aplicar un  model híbrid. Les universitats continuaran fent l’activitat a distància i s’aturen les activitats extraescolars.

Les noves restriccions s’han aprovat en un Consell de Govern extraordinari que ha tingut lloc aquest dijous al matí.