Salut farà cribratges massius cada dues o tres setmanes a les plantilles de les residències

La situació epidemiològica de Catalunya és preocupant, però en cap és la mateixa que al mes d’abril, tot i que les xifres puguin ser similars. Així ho han assegurat en roda de premsa aquesta dimarts el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz. Ho atribueixen a l’augment de proves fetes i també destaquen que la situació és molt diferent perquè en aquells moments es tractava de contagis entre casos greus. Ara, en canvi, els contagis són entre casos lleus o asimptomàtics, segons ha explicat el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz.

Pel que fa a les visites a les residències, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que té sentit permetre les visites perquè, en aquests moments hi ha transmissió comunitària i, per tant, s’han adonat que el virus entra pels treballadors. D’aquí que es comencin a fer cribratges massius a les residències, cada dues o tres setmanes.

Tot i això, els experts insisteixen que per reduir el contagi i estabilitzar la corva és imprescindible que tothom redueixi la interacció social.