Salut farà demà divendres un altre cribratge al barri de Can Parellada de Terrassa

El Departament de Salut durà a terme divendres 14 de maig un nou un cribratge poblacional a Can Parellada, arran de la detecció de brots de Covid-19 en aquest barri i per donar continuïtat a l’actuació feta fa 15 dies. A les proves hi són cridats els veïns i veïnes dels blocs de pisos dels carrers d’Amèrica i d’Europa (com l’altra vegada), així com els i les residents als carrers d’Itàlia, Romania Bulgària i Holanda.

Poden participar les persones menors de 75 anys asimptomàtiques, que no hagin passat la Covid-19 i que no hagin completat la pauta de vacunació. L’objectiu és detectar casos asimptomàtics per poder fer-ne l’aïllament i tallar la cadena de transmissió. Si alguna persona no resident en aquests carrers s’acosta al punt de cribratge, també es podrà fer la prova. El punt de cribratge s’instal·larà al Casal Cívic Can Parellada (C. d’Amèrica, 33) de les 9 a les 19 hores. La tècnica utilitzada serà la prova PCR d’automostra nasal.

Igual que ja van fer en l’actuació del 30 d’abril, demà el Centre d’Atenció Primària (CAP) Antoni Creus i les entitats veïnals del barri faran una crida porta a porta per aconseguir la màxima participació. En concret, col·laboren activament en aquesta iniciativa l’Associació de Veïns Torres Can Parellada, la Nova Associació de Can Parellada, l’Associació de Propietaris i Veïns de Les Fonts i l’ Associació de Veïnes i Veïns de Can Parellada per la Unitat del Nostre Barri. L’Ajuntament de Terrassa reforçarà la convocatòria a través dels seus canals de comunicació institucionals. En el cribratge de fa 15 dies van participar 450 persones i es van detectar un 2% de casos positius.

En paral·lel al cribratge, el Departament de Salut vacunarà demà al Casal Cívic Can Parellada les persones d’entre 60 i 69 anys que resideixin als carrers d’Amèrica, Europa, Itàlia, Romania, Bulgària i Holanda. Segons l’estratègia de vacunació a Catalunya, les persones de 60 a 69 anys poden vacunar-se, amb cita prèvia, en els punts de vacunació establerts –a Terrassa, al carrer del Castell i al Centre Cívic Montserrat Roig-. Amb aquesta acció es pretén acostar la vacuna a les persones destinatàries i incrementar els percentatges de cobertura en aquesta franja d’edat.

Els resultats del cribratge es publicaran a La Meva Salut a les 48 hores següents de la seva recollida. Des del Centre d’Atenció Primària es posaran en contacte amb les persones que tinguin un resultat positiu. Cal recordar que un resultat negatiu de qualsevol test per a la detecció de la Covid-19 no eximeix de continuar respectant totes les mesures de protecció i prevenció envers la malaltia, especialment portar mascareta, rentar-se bé les mans, mantenir la distància de seguretat i ventilar sovint els espais tancats.