Salut inicia la vacunació de la dosi de record amb Janssen als centres d’atenció primària

El Departament de Salut inicia aquesta setmana l’administració de la dosi de record de la vacuna Janssen en aquelles persones que fa més de tres mesos que han estat vacunades amb una dosi d’aquesta vacuna.

Els CAP seran els encarregats de citar a aquest col·lectiu, seguint l’estratègia actual de citació i vacunació, i també amb noves eines, a partir de finals de novembre.

Els centres que disposen de la història clínica informatitzada tindran properament al web de cita Salut, dins l’apartat de motiu de la visita, un d’específic de vacunació COVID on els usuaris podran demanar hora. En uns dies estarà operativa aquesta nova utilitat al web dels centres d’atenció primària i, a partir d’aquest moment, s’enviarà un SMS als usuaris que compleixin criteri per rebre la dosi de record de Janssen.

Només en casos excepcionals en què la persona que s’ha de vacunar es presenti sense cita, se’ls podrà administrar la vacuna i seran registrats com a vacuna oportunista.

Actualment, de totes les persones vacunades amb primera dosi amb Janssen, prop de 350.000, es calcula que només 850 són usuaris sense identificació sanitària. Per a aquest grup, que no es podrà citar amb el mètode habitual, es reprendran els circuits ja establerts amb les xarxes comunitàries de cada territori per tornar a captar aquesta població perquè es puguin vacunar amb la dosi de record.