Salut llença una campanya de vacunació dirigida als universitaris

El Govern ha iniciat una campanya entre l’estudiantat universitari animant-lo a vacunar-se contra la Covid-19 per tal d’augmentar el percentatge de població jove que disposi de la pauta completa de cara a l’inici del pròxim curs 2021-2022. Així es vol garantir la màxima presencialitat als campus catalans.

El Departament de Recerca i Universitats difon als perfils de les xarxes socials adreçades a l’estudiantat universitari (@universitatscat) tota la informació necessària perquè demanin cita aquestes vacances d’estiu.

El procés de vacunació per al col·lectiu de joves és exactament el mateix que per la resta de la ciutadania. Mitjançant el web vacunacovidsalut.cat es pot demanar dia, hora i lloc per vacunar-se i fer-ho en qualsevol dels punts habilitats. Durant aquest mes d’agost, també és possible vacunar-se sense cita prèvia, en punts de vacunació habilitats arreu del país.

Actualment, als joves de 16 a 29 anys se’ls està administrant la vacuna de Pfizer/BioNTech-Comirnaty i la de Moderna/Lonza-Spikevax.

Des del passat 6 de juliol, quan es va obrir la convocatòria d’aquesta franja d’edat, i fins al 6 d’agost, 1 de cada 2 joves d’entre 20 i 29 anys ja porta com a mínim una dosi de la vacuna i un 20,8 % la pauta completa. Pel que fa als joves d’entre 16 i 19 anys, les xifres són molt similars: el 54,3 % tenen la primera dosi i el 18,7 % ja tenen la pauta completa.

Els campus catalans podran començar els curs acadèmic amb un màxim del 70% de l’aforament autoritzat a les aules.. Per primera vegada, des de l’inici de la crisi sanitària, el grau de presencialitat en les classes teòriques serà clarament superior a la modalitat virtual.