Salut reconeix la tasca dels professionals de MútuaTerrassa durant els atemptats de Barcelona i Cambrils

El Departament de Salut, amb la col·laboració dels ajuntaments de Barcelona i Cambrils, va reconèixer dijous passat la tasca dels professionals sanitaris i cossos d’emergències que es van mobilitzar per atendre les víctimes dels atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils.

L’Hospital Universitari MútuaTerrassa – com a centre que des del primer moment es va oferir per col·laborar i que en el transcurs dels dies posteriors va atendre un total de tres persones ferides- va ser un dels hospitals reconeguts en l’esmentat acte, celebrat a la sala d’actes de L’Edifici Docent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

En aquest sentit, el Dr. Edgar Casajuana, metge adjunt del servei de Neurocirurgia, va recollir la placa de reconeixement en representació de tots els professionals del centre que aquestes darreres setmanes han treballat per poder donar resposta a les necessitats assistencials i clíniques dels ferits. El Dr. Eric Herrero, metge adjunt del servei de Cirurgia General, Margarita González, supervisora del servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i Mamen Galindo, adjunta a direcció d’Atenció al Client el van acompanyar, juntament amb el Dr. Esteve Picola, director general de l’entitat.

Les tres víctimes que han estat ateses a l’Hospital Universitari MútuaTerrass van ser tractades en primera instància a diferents hospitals de Barcelona -Vall d’Hebrón, Hospital del Mar i Sant Pau- i posteriorment traslladats a Terrassa en tractar-se de veïns d’aquesta àrea d’influència. El dilluns, 28 d’agost, un dels pacients ja va rebre l’alta i el dimarts 5 de setembre el segon pacient també va ser donat d’alta. Així doncs, només en queda un que es va sotmetre a una cirurgia a principis de mes i que actualment s’està recuperant a planta.

En el transcurs de l’acte, el conseller va remarcar el paper dels professionals dels hospitals, dels centres d’urgències d’atenció primària, i del Sistema d’Emergències Mèdiques, a qui va agrair la capacitat de resposta immediata, professionalitat, dedicació i valentia, i va posar en relleu la seva vocació, solidaritat i professionalitat.