Salut vol administrar 2 milions de vacunes el setembre

El departament de Salut s’ha marcat com a objectiu administrar 2 milions de vacunes, com a mínim, durant el mes de setembre. És la xifra remarcada pel conseller Josep Maria Argimon aquest dimecres al matí. És bàsic, diuen els experts, incidir sobretot en la població menor de 40 anys.

Actualment, el 67% dels catalans i les catalanes ja té la pauta completa però si s’administressin aquests 2 milions de dosis en un mes, el percentatge s’enfilaria fins al 80%. Comptar amb la pauta completa no evita que la persona agafi la malaltia però, en la majoria de casos, aquesta es manifesta de manera molt més lleu.

Les properes setmanes es qualifiquen com a crítiques per aconseguir incrementar el ritme de vacunació que ha caigut durant l’estiu. Així, a l’agost s’han administrat 1,2 milions de dosis, un milió menys que al juliol.

El conseller Argimon creu que la vacuna és l’element que pot aconseguir que en aquest nou curs acadèmic, escolar i laboral que ara comença, la Covid-19 deixi de ser la malaltia en majúscules per convertir-se en una malaltia més. Actualment hi ha 1.078 persones ingressades als hospitals catalans; 369, a les Unitats de Cures Intensives.

Sobre la 3a dosi, Argimon espera instruccions del govern espanyol. Per la seva part, el Ministeri espera l’autorització de l’Agència Europea del Medicament. Una tercera dosi que s’administraria, en principi, a col·lectius immunodeprimits, com ara persones que han rebut un trasplantament o malalts de càncer.