Salvador Cristau continuarà la tasca de Saiz i no preveu grans canvis en la seva etapa com a Bisbe

Salvador Cristau es convertirà, el 5 de febrer, en Bisbe de Terrassa, el segon de la seva curta història. Per ell no suposarà cap trasbals més enllà dels propis tràmits d’ocupar un nou càrrec. I és que Cristau és a la Diòcesi es que es va crear, al 2004, primer com a Vicari General i, des del 2010, com a Bisbe Auxiliar. I des que l’anterior bisbe, Josep Àngel Saiz Meneses va marxar a Sevilla, és també l’administrador de la diòcesi. Per ara Salvador Cristau no preveu demanar un nou bisbe auxiliar.

L’etapa de Cristau al capdavant del Bisbat serà continuista, amb l’evangelització com a prioritat. Com el seu antecessor, vol mantenir bona entesa amb les institucions locals i la societat civil. El nou bisbe prefereix no encasillar-se en cap posicionament eclesiàstic però deixa clar que el seu referent és el papa Francesc, de perfil clarament moderat i aperturista en l’aspecte humà.

La cerimònia de proclamació de Salvador Cristau com a Bisbe de Terrassa, el 5 de febrer, serà solemne, amb la presència del nunci, el cardenal Omella i altres bisbes i representants eclesiàstics. També hi serà Josep Àngel Saiz Meneses, ara arquebisbe de Sevilla.

Salvador Cristau va néixer a Barcelona fa 71 anys. A banda d’escoltar música clàssica reconeix que s’entreté passejant i observant els rostres de les persones que es creua i pregant per ells.