Salvador Cristau, nomenat Bisbe de Terrassa

Salvador Cristau Coll serà el nou bisbe de Terrassa. A les 12 del migdia d’aquest divendres, just després de celebrar-se un consell episcopal, s’ha anunciat la decisió del Papa Francesc. El fins ara administrador diocesà i bisbe auxiliar, prendrà possessió oficialment del nou càrrec el 5 de febrer.

https://twitter.com/PapaFrancescoSP/status/1466823957043154946?s=20

Era el relleu natural i per això el procés de substitució ha estat més àgil del que és habitual. El càrrec estava vacant des del juny, quan Josep Àngel Saiz Meneses va assumir la direcció de l’arquebisbat de Sevilla després d’haver estat 17 anys al front del recuperat bisbat de Terrassa.

Cristau afirma que entoma aquesta nova etapa sent conscient que els moments no són fàcils i assegura que les prioritats són evangelitzar i viure en comunió.

Salvador Cristau, nascut a Barcelona el 1950, coneixia la decisió de la Santa Seu des de fa unes 3 setmanes. Ha estat present al bisbat de Terrassa des del primer dia de la seva recuperació. El seu missatge és de continuïtat: no està previst nomenar un bisbe auxiliar ni fer altres canvis en la diòcesi.

Cristau 1Cristau 2