Sàmper i la Fundació Patrimoni Natural de Matadepera signen la cessió d’un camió als Bombers

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i la Fundació Patrimoni Natural de Matadepera han signat aquest dilluns un conveni de cessió gratuïta per a l’ús d’un camió del tipus Bomba Rural Pesant (BPR), que la Fundació ha adquirit amb la voluntat de dotar el parc de Bombers Voluntaris de Matadepera d’un tercer vehicle.

El conseller Sàmper ha felicitat els bombers voluntaris del parc de Matadepera, l’ADF, la Fundació i al propi consistori i ha recordat que “aquesta nova adquisició és fruit d’una feina que hem d’agrair al conseller Buch, feta en el seu mandat”.

Referint-se al Parc Natural, Sàmper ha afirmat que “és una àrea enorme que el configura com a patrimoni del nostre poble de Catalunya”. En aquest sentit, i dirigint-se a tots els presents, ha mostrat el seu “compromís a ajudar en tot allò que vosaltres proposeu, que esteu aquí en el territori, perquè es tingui en compte”.

El conseller també ha posar en valor que “el que hem fet avui, amb independència de la ideologia política, és un exemple de la col·laboració entre l’administració pública, privada i el voluntariat”.

L’acte s’ha celebrat al Parc de Bombers Voluntaris de Matadepera i ha comptat amb la presència d’Andreu Alonso Juan-Muns, representant de la Fundació Patrimoni Natural de Matadepera; l’alcalde, Nil López; el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo; la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Montserrat Royes; el subdirector d’Administració i Recursos Humans, Joan Navarro, i el cap de la Regió d’Emergències Metropolitana Nord, Eduard Martínez.

La cessió gratuïta de l’ús d’un vehicle BRP, el camió més característic i versàtil del Cos dels Bombers de la Generalitat, té com a origen l’establiment al municipi d’un matrimoni amb forts vincles amb Alemanya. En aquell país són habituals les donacions als parcs de bombers voluntaris i la parella va expressar la seva voluntat de contribuir a la seguretat pública en el seu nou lloc de residència. El parc de Bombers Voluntaris de Matadepera compta amb 24 efectius i es va considerar adient la incorporació d’una segona BRP.

Així, aquesta ha estat la primera acció de la Fundació Patrimoni Natural de Matadepera, constituïda a efectes “d’impulsar, fomentar, desenvolupar i, si és el cas, realitzar, totes aquelles activitats que contribueixin a millorar la seguretat contra riscos naturals, incendis i emergències” al municipi de Matadepera i al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. El patronat de l’entitat està constituït pels impulsors de la iniciativa, l’Ajuntament de Matadepera, el responsable del parc de Bombers Voluntaris de Matadepera i el president local de l’Associació de Defensa Forestal (ADF).

El vehicle, de la marca MAN i model TGM 18.320 4×4 BB, té un cost de 220.000 euros. Els impulsors de la iniciativa han aportat 200.000, i 50.000 més han estat subministrats per l’Ajuntament de Matadepera. El Cos dels Bombers de la Generalitat hi aporta l’equipament necessari per a les tasques d’extinció d’incendis, actuacions d’emergències i salvaments. La voluntat del conveni és que aquest vehicle presti servei en les emergències que puguin sorgir al municipi del Vallès Occidental. No obstant això, també preveu la incorporació del camió a la flota de la Regió d’Emergències Metropolitana Nord (REMN) per a què, quan els protocols vigents d’actuació així ho requereixin, el vehicle actuï allà on sigui necessari.