S’amplia el projecte de promoció de l’FP dual i incorporarà 11 estudiants a les escoles bressol municipal

Totes les escoles bressol municipals comptaran el curs vinent amb estudiants de Formació Professional dual. Després d’una primera prova amb tres alumnes, l’any vinent en seran 11, una persona per a cada escola. Així ho ha anunciat la tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’Educació, Teresa Ciurana, durant l’acte de lliurament dels diplomes a les alumnes del curs 2020-21, que ha tingut lloc a l’Escola Bressol Municipal La Casona aquest migdia.

El projecte d’FP dual a les escoles bressol municipals s’articula a través d’un conveni entre l’Ajuntament i l’Institut Montserrat Roig, que imparteix el Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnic en Educació Infantil. El conveni, subscrit el 2020, contemplava inicialment que tres alumnes farien 100 hores de formació en centres de treball al setembre i posteriorment 25 hores hores setmanals de pràctiques remunerades durant la resta del curs a les escoles bressol municipals. Aquestes escoles han estat La Casona, Ginesta i Vallparadís. El curs vinent, l’Ajuntament incrementarà a 11 les beques d’FP dual, en les mateixes condicions, donant l’oportunitat a totes les escoles de tenir un alumne en pràctiques.

Amb aquest projecte, l’Ajuntament se suma a l’aposta del Departament d’Educació de la Generalitat per prioritzar aquest model educatiu que combina l’aprenentatge en una empresa amb la formació acadèmica, incrementant així la col·laboració entre el sistema educatiu i el món laboral. Les empreses assumeixen responsabilitats de formació i adapta aquesta a les seves necessitats, amb l’objectiu final de millorar l’educació rebuda i fer-la més útil al sistema productiu, millorant així l’ocupabilitat dels joves.