Reunió tinent d'alcalde Territori i Sostenibilitat i alcalde de Matadepera_1

Sancions més elevades i més control davant d’abocaments incívics com al Pla del Bonaire

Reacció dels ajuntaments de Terrassa i Matadepera davant les queixes veïnals del Pla del Bonaire. Segons van exposar a mitjans de març, tenien constància que veïnat de Matadepera llençava brossa als contenidors del seu barri. Un gest incívic que els genera malestar i que, entre altres, fa que els contenidors no tinguin prou capacitat i molta brossa quedi fora.

Per resoldre aquest fet, aquest dimecres al matí les tres parts s’han reunit. Per part dels consistoris hi han assistit el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, Xavier Cardona; i l’alcalde de Matadepera, Guillem Montagut. S’han reunit amb representants de l’Associació de Veïns del Pla del Bonaire. Sobre la taula, doncs, el malestar per la problemàtica dels abocaments incívics per part de veïns de fora del municipi. Una acció que fa que les àrees d’aportació del barri s’omplin sobtadament o que hi hagi bosses fora dels contenidors.

En la trobada s’ha acordat amb l’associació veïnal que s’intensificaran les inspeccions a les àrees d’aportació de la ciutat. Especialment a les situades al barri del Pla del Bonaire. Es vol així detectar aquest tipus d’abocaments. Així mateix, també s’incrementarà la quantia de les sancions als infractors per tal que compleixin la seva funció dissuasòria.

15 expedients sancionadors el 2023 per infraccions procedents de Matadepera 

Durant el 2023, l’Ajuntament de Terrassa va obrir un total de 859 expedients sancionadors per infraccions de l’ordenança de residus, dels quals 17 es van fer a particulars i 99 a activitats de fora de Terrassa. Respecte a les infraccions procedents de Matadepera, l’any 2023 es van obrir 15 expedients sancionadors, una xifra inferior a la de l’any 2022, en què se’n van detectar 18 al barri del Pla del Bon Aire. En el que portem de 2024 s’ha obert un expedient sancionador.

Territori i Sostenibilitat i alcalde de Matadepera_2

El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, Xavier Cardona (esquerra), a la reunió amb i l’alcalde de Matadepera, Guillem Montagut (centre) i representants de l’Associació de Veïns del Pla del Bonaire [Font imatge: Ajuntament de Terrassa]

Notícia relacionada: