Sant Andreu i Montañesa, rivals del Terrassa FC al Torneig d’Històrics

El Museu Olímpic de Barcelona ha estat aquest dimecres l’escenari de la presentació i sortejos del Torneig d’Històrics 2023, una de les competicions de pretemporada més atractives d’aquest estiu. Tindrà novament doble representació egarenca amb els primers equips masculí i femení del Terrassa FC.

El campionat masculí, que es desenvoluparà del 31 de juliol al 6 d’agost, arriba a la 37a edició. I ho farà al Nou Sardenya, ja que s’estan fent treballs de millora al Municipal de Guinardó. El Terrassa FC, que defensa el títol assolit l’any passat, ha estat enquadrat al grup 3 amb la UE Sant Andreu, rival que tindrà aquesta temporada a la Segona Federació, i la CF Montañesa, de Tercera.

Sorteig Torneig Històrics 5

El capità del Terrassa FC, Àlex Fernández, ha estat una de les mans innocents (Font imatge: Xavier Galiana–Torneig d’Històrics)

El debut dels de Gerard Garrido serà el dimecres 2 d’agost, en format triangular de partits de 45 minuts. El sorteig ha deparat aquests altres tres grups: CE Manresa, UE Castelldefels i CE Júpiter, a l’1, CerdanyolaFC , CE L’Hospitalet i UE Sants, al 2, i CF Badalona, CE Europa i FC Martinenc, al 4. Les semifinals es disputaran el dissabte 5 d’agost (18h i 20h), mentre que la final s’ha programat per al diumenge 6, a les set de la tarda.

Competició femenina

El Terrassa FC femení jugarà a La Verneda, estrenant aquesta vuitena edició dels Històrics davant del Sants el dia 31 d’agost. També serà en format triangular de 45 minuts. L’altre rival del grup 1 serà el Cerdanyola. El grup 2 el formen Sant Cugat, Martinenc i Júpiter. La final del torneig femení tindrà lloc el diumenge 3 de setembre, a les set de la tarda.

Durant el torneig s’homenatjaran tres futbolistes amb una extensa i exitosa carrera al futbol català i que s’han retirat aquest 2023: Cristian Gómez, fins ara capità del CE l’Hospitalet, Alberto González, segon capità de l’Europa, i l’exterrassista Sergi Arranz. A més, l’organització reconeixerà la trajectòria d’un altre exjugador del Terrassa FC, el porter José Miguel Morales. L’Històrics tindrà un sentit record per a Jaume Oliver, entrenador referent del futbol català.