S’aprova la nova ordenança que regularà els preus de l’aigua

El ple de juliol ha tornat a tenir el nou servei de gestió pública de l’aigua com a  protagonista. Durant la sessió s’ha aprovat la nova ordenança reguladora de la prestació patrimonial pública de caràcter no tributari sobre el servei d’abastament de l’aigua, és a dir, les tarifes. L’alcalde ha assegurat que es mantindran tal i com estan, però ja es veurà en un futur si s’han de modificar.

Ciutadans ha criticat el sistema de blocs, ja que perjudica a les famílies de classes mitjana. El Partit Popular no veu bé que l’Ajuntament no tallarà l’aigua a les persones que ocupin pisos. Davant d’aquesta crítica, ERC -MÉS li ha respost que les prop de 3.000 persones de la ciutat en risc d’exclusió social que no poden pagar l’aigua no ho fan perquè volen si no per necessitat. Davant les pors  del PP i Ciutadans, la CUP considera que les xifres demostren que els servei d’abastament de l’aigua públic és viable.

L’Ajuntament ha calculat que el servei tindrà un pressupost l’any que ve de 16 milions i mig. Però encara queden despeses per aclarir ja que Mina encara no ha ofert tota la informació requerida.