Foto Jornada Comerç Castellar2

S’aprova l’estratègia comarcal de comerç i restauració del Vallès Occidental 2023-2025

Aquesta setmana, el grup impulsor de comerç i restauració del Vallès Occidental ha aprovat l’estratègia comarcal de comerç i restauració del Vallès Occidental 2023-2025, que estableix les prioritats d’actuació per dinamitzar el sector i un pla d’acció amb les actuacions prioritàries per aquest 2023. El document es portarà al plenari del Consell Comarcal per a la seva validació el proper 29 de març. A partir de l’anàlisi realitzat s’han definit sis línies estratègiques: reforçar el pes en els ens locals, promoure polítiques transversals, impulsar un ecosistema innovador, generar coneixement, acompanyar la professionalització del sector i desplegar 7 àmbits de treball supralocal (locals buits, accessibilitat zones comercials, distribució urbana mercaderies, digitalització, sostenibilitat, posicionaments i difusió, integració i convivència).

L’estratègia vol ser un full de ruta, amb orientació flexible i definició de plans d’acció anuals, que seran revisables a partir del seguiment dels resultats, dels canvis de l’entorn o de les oportunitats que es vagin generant. S’ha concretat un pressupost orientatiu de gairebé 600.000 euros així com un cronograma anual per a la seva implementació. Per al desenvolupament de les actuacions i projectes es podran establir convenis de col·laboració amb les entitats i ens supracomarcals per dotar de finançament i recursos. Per al primer pla d’acció, corresponent al 2023, es prioritzen 34 línies d’actuació amb la posada en marxa de 10 projectes singulars, el que suposa un pressupost anual que es situa sobre els 175.000 euros.

Foto Jornada Comerç Castellar2

L’estratègia comarcal va ser aprovada dimarts en una reunió prèvia a la jornada per conèixer els reptes i oportunitats de la transformació digital en els negocis de proximitat. Va ser organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Diputació de Barcelona, amb el suport de l’Ajuntament de Castellar del Vallès. Durant la trobada es van presentar l’app ‘Apropteu’ i la plataforma ‘Digiemprèn’. La primera és un directori de serveis gratuït, que s’adreça tant a comerciants, paradistes, emprenedors/es o a qualsevol empresari/ària del sector com a la mateixa ciutadania, amb l’objectiu de dotar de major competitivitat el comerç de proximitat mitjançant l’ús de la tecnologia.La segona és un lloc web de formació gratuïta per estar al dia dels temes relacionats amb el comerç en línia. Està adreçat a persones que tenen un negoci físic a peu de carrer i volen obrir un negoci digital, i a persones creadores o artesanes locals, professionals que dissenyen i creen productes de consum i que volen disposar d’un nou canal de venda en línia.