Sarai Gascón, Bea Ortiz, Montse Alcoba i Pau Quemada, nominats als Premis Fosbury 2020

Els aficionats a l’esport poden votar fins el proper 1 de gener als Premis Fosbury 2020, distincions que atorga aquesta revista catalana i que premien els millors esportistes dels Països Catalans que competeixen en un ampli ventall de disciplines més enllà del futbol.

En un any marcat per una pandèmia que ha escapçat les competicions, els organitzadors han decidit que aquesta tercera edició del Fosbury sigui per votació popular. En la primera fase els lectors podran votar tants esportistes com vulguin en una llista de 43 candidatures tant en la categoria femenina com en la masculina, amb presència d’esportistes terrassencs o que competeixen per equips de la ciutat.

En l’apartat femení hi trobem tres representants locals. Són la nedadora egarenca paralímpica Sarai Gascón, guanyadora de dues proves a les World Series de Berlín i de dues més al Trofeu Internacional Castalia; la waterpolista rubinenca del CN Terrassa Bea Ortiz, campiona d’Europa amb la selecció espanyola a Budapest en un torneig on va ser escollida MVP i quarta màxima realitzadora; i l’aixecadora del Club de Peses Terrassa Montse Alcoba, campiona d’Espanya d’Halterofília paralímpica en categoria de 79 quilos i rècord estatal amb un total de 98 kilos. Dels 43 nominats en la categoria masculina, només hi trobem un aspirant egarenc, el jugador d’hoquei herba Pau Quemada, campió de la Copa del Rei amb el Club Egara, on va ser escollit millor jugador de la final i màxim golejador de la competició.

A dia d’avui, encapçalen el rànquing la jugadora de pilota valenciana Victòria Díez i el corredor de curses de muntanya Andreu Blanes. Els organitzadors es reserven un guardó per a una persona d’alt nivell esportiu que no forma part de la votació popular.

La waterpolista del CN Terrassa Bea Ortiz

La nedadora Sarai Gascón

L’aixecadora del CP Terrassa Montse Alcoba

El jugador del Club Egara Pau Quemada