Sarai Gascón i José Antonio Marí encaren el Campionat del Món de Natació Adaptada amb la màxima ambició

Els nedadors del CN Terrassa Sarai Gascón i José Antonio Marí viatgen aquest dimecres a Ciutat de Mèxic per competir en el Campionat del Món de Natació Adaptada que se celebrarà entre el 27 de novembre i el 7 de desembre. La cita, que havia de tenir lloc entre el 30 de setembre i el 6 d’octubre, va ajornar-se amb motiu del fort terratrèmol que va patir la capital mexicana el passat 19 de setembre.

Tant Gascón com Marí van viure en primera persona el sisme i reconeixen que tornar al lloc dels fets els inquieta. “Personalment no em fa gens de gràcia, estarem en alerta en tot moment”, assegura Gascón, que confessa que “la por hi és”. Marí creu que no els afectarà a l’hora de competir, però sí en els dies previs. “Encara que, a priori, les instal·lacions estan en bon estat i tot està sota control, sincerament crec que hagués estat millor escollir una altra seu. Un terratrèmol no es pot preveure i no pots evitar pensar en la possibilitat que torni a succeir”.

El canvi de data també ha tingut efectes en la preparació. “No s’arriba de la mateixa manera que inicialment”, manifesta Gascón, que assegura, no obstant, que, malgrat les dificultats, s’han estat entrenant per arribar en la millor forma possible. “Tornar a entrenar fort quan la càrrega anava dirigida a unes dates concretes sempre trastoca una mica els plans. Però hem treballat al cent per cent per trobar el nostre millor nivell”, afirma Marí.

Opcions de podi

Tot i això, ambdós nedadors conserven l’ambició de cara a la gran cita internacional de l’any en l’àmbit de la natació adaptada. Gascón, campiona del món el 2015 a Glasgow i triple medallista als Jocs Paralímpics de Rio de l’estiu passat, no amaga que el seu objectiu és lluitar per l’or en les tres proves que disputa, els 100 metres lliures S9, els 100 papallona S9 i els 50 lliures S9. L’egarenca encapçala el rànquing en totes tres proves. L’australiana Ellie Cole, la catalana Núria Marquès i les representants angleses seran les rivals a batre.

Al seu torn, Marí, que es va perdre el Mundial de Glasgow per lesió, té opcions de pujar al podi en les tres distàncies que neda, les mateixes que Gascón, els 50 i 100 metres lliures S9 i els 100 papallona S9. “Estic més amunt en el rànquing en les proves de lliures, malgrat que estem tots separats per molt poques dècimes”, matisa. El nedador valencià, que assenyala els representants italians i hongaresos com a màxims rivals, ja té tres medalles mundialistes en el seu palmarès, atès que va obtenir dues plates i un bronze a Mont-real 2013.

Els dos nedadors debutaran el dilluns 4 de desembre, amb la prova dels 100 metres lliures. El dimecres 6 competiran als 100 papallona, mentre que el dijous 7 ho faran als 50 lliures.