Sarai Gascón, Montse Alcoba i Jordi Ruiz busquen podi a Tòquio

Tres esportistes terrassencs participaran als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020. Es tracta de la nedadora Sarai Gascón, l’aixecadora de pesos Montse Alcoba, i  el jugador de bàsquet en cadira de rodes Jordi Ruiz. El Comitè Paralímpic Espanyol ha enviat a la capital japonesa 126 atletes i 15 guies. La competició paralímpica començarà aquest dimarts  24 d’agost i s’allargarà fins al 5 de setembre, quinze dies després  de finalitzar els Jocs Olímpics a les mateixes instal·lacions.

La nedadora terrassenca Sarai Gascón, una de les figures de la selecció de natació, competirà als seus quarts jocs, disputant 4 proves individuals, els 100 m lliures s9, els 100m braça sb9, els 100m Papallona s9 i els 200 m estils sm9,  a més d’alguna prova de relleus. Gascón buscarà el seu primer or en uns jocs paralímpics, tot i que suma cinc medalles de plata i una de bronze.

 En canvi per a Montse Alcoba, aixecadora del Club de Peses Terrassa, aquesta serà la seva primera participació en uns Jocs.La seva presència a la capital nipona  ha estat tota una sorpresa i és que només des del  setembre, va començar a entrenar seriosament amb  l’objectiu de  buscar el bitllet per a París 2024, però la seva actuació al juny a la Copa del Món de Dubai, li ha obert les portes de Tòquio.

 Aquesta serà la segona participació en la competició paralímpica del jugador en cadira de rodes, Jordi Ruiz. El terrassenc va ser plata  a  Rio on Espanya va ser derrotada per la totpoderosa  selecció d’Estats Units.

L’staff tècnic desplaçat a Tòquio també compta amb presència terrassenca amb Raúl Elía a la selecció de bàsquet i Ramon Mampel,  tècnic de Tennis Taula.